Galette des Rois











"Efendim...

Bir Fransiz,

Bir Belcikali,

Bir Turk,

Bir de Kore'li bir araya gelmisler...."

Hayir Kore'liyi eklemesem fikra gibi !

Ama geldik iste bugun.

Insan yurtdisinda yasayinca, insanlari ismiyle degil, iste boyle ait oldugu memleketle aniyor daha cok.

Bir araya gelince de benzerliklerden ya da farkliliklardan konusuyor bolca.

Ama bu sefer ki biraraya gelis nedeni sadece sohbet etmek degildi.

Fransiz arkadasimiz Carole(tek oturan), bize "Galette des Rois", "King Cake" yapmayi ogretecekdi.

O yapti, biz izledik.

O izledi, biz tarifi yazdik;

-Mifloy hamuru ( Orjinal tarifte, bir tane de ustune kapatmak icin gerekiyor)

-125 gr. seker

-125 gr. yag

-125 gr. badem ezmesi

-25 gr. un

-2 yumurta

-1 tatli kasigi badem aromasi ya da rom ( olmasa da olabilir)

Mifloy hamuru tepsiye serilir. Diger malzemeler mikserle karistirilip, hamurun uzerine yerlestirilir. Sadece kenardaki mifloy hamurunun ustu yumurtalandirilip, bir miktar seker ve badem parcalari ortaya serpilir.

250 derecede 35-40 dakika pisirilip, ustu pembelesince firindan alinir.

Geriye sadece tabii ki,

Bon Appetit !

demek kalir....