2011 Chicago Festival

Chicago'da yapilan 9. Türk Festivali büyük ilgi gördü
Chicago’da yapilan geleneksel 9. Türk Festivali mükemmel evsahipligi ile Chicago’lulari Türkiye’ye götürdü.
YorumlarYazdırArkadaşıma gönder
Arşivime ekle
Arşivim
Eklenme tarihi: 5/23/2011 12:42:08 PM
HÜRRIYET-SIKAGO / HÜRRIYET-SIKAGO
Chicago’da yapilan geleneksel 9. Türk Festivali mükemmel evsahipligi ile Chicago’lulari Türkiye’ye götürdü.

Türk Amerikan Kültür Dernegi ve Chicago Baskonsoloslugunun birlikte düzenledikleri festival ‘de “Chicago goes Turkish” slogani ile Daley Plaza da Türk Kültür rüzgarlari estirdiler. Bu yil festival’de Bursa Ilimiz tanitildi. Bursa ve Konya Valiliginden bir heyet te festivale katildilar.

Mayis 22-25 tarihleri arasinda, Picasso’nun heykelinin bulundugu Daley Plaza’da kutlanan Türk Festivalininin diger yillara göre daha kalabalik olmasi memnunluk yaratti.

TACA Baskani Sehnaz Engür , festivale gösterilen ilgiden dolayi çok memnun olduklarini ve festivalin organize edilmesinde emegi geçen Chicago Baskonsolosluguna, TACA yöneticilerine, gönüllü çalisan Türk-Amerikali üyelerine tesekkür etti.


Baskonsolos Fatih Yildiz, Nesrin Yildiz, Hatice Dinç ve Dr. Orhan Kaymakçalan

Chicago Baskonsolosu Fatih Yildiz festival de açilis konusmasinda Chicago’da Türk festivali ile Türk kültürünü tanitmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek Amerikalilari Türkiye ye davet etti. “ Hangi çadira kafanizi uzatirsaniz uzatin, gördüklerinizi seveceksiniz. Herbiri sizi Türkiye’ye götüren zenginlikler le dolu. Çadirlar da görüp sevdigimiz bu zenginlikleri birbirimize baktigimizda da görebilmeli ve sevmeliyiz. Birbirimizdeki zenginligi gördügümüz ve sevdigimiz ölçüde güçlü olacagiz. Bu zenginlige Türkiye den gelerek katkida bulunan Bursa ve Konya heyetlerine , tüm sanatçilara Chicago’da Türk kültürünü tanitmak için ugras veren diger festival katilimcilarina ve elbette burada birlikte güçlü olma inancimizi ortaya koyan sizlere çok tesekkür ediyoruz” dedi.




Füsun ve Erin Güder

Bursa Olgunlasma Enstitüsü’nün hazirladigi elisi göz nuru geleneksel moda defilesi büyük ilgi görürken, Mehter Takimi, Sema gösterileri, Tuana Folklor, Michigan Folklor Grubu Danslari, TACA Türk Klasik Müzigi Korosu ve Lama Jamal, mükemmel Türk müzigi arsivine sahip olan New York Gypsy All Star Orkestrasi, Rosevelt Universitesi Jazz Ensemble , Türk kebaplari, Maras dondurmasi ve Türk kahvesi festivale renk kattilar.

Fenerbahçe Takiminin Sampiyonluk haberi festivale katilan Türkler arasinda sevinç yaratti.

http://www.flickr.com/photos/petetsai/sets/72157626783505788/

YorumlarYazdırArkadaşıma gönder
Arşivime ekle
Arşivim



1 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nesrin'cim,
harika ev sahibesi olmuşsun:)
Bursa muhteşem güzel bir şehir, ne güzel olmuş böyle bir günde tanıtılması , sevgiler