Asirmak yapmaktan daha zevkliymis...

Okullar acildi ya pasta borek cilesi basladi benim icin. Yapilinca yemek guzel de, hemen hemen hergun istah acici sabah atistirmalari yaratmak oyle bir an geliyor ki cile olarak gorulebiliyor !


Evde hic yemek olmasa, sadece pasta borekle mutlu olabilen gerisini hic aramayan esimi mutlu etmek adina haftasonu yakinlardaki bir Turk marketinden buldugum mahlep tozu ile simitler yaptim bugun. Annem bir zamanlar gunlerinde cok yapardi, okuldan gelince atistirmasi pek guzel olurdu ! Asirirken tadi daha guzel miydi ne !....

Malzeme ve yapimi cok kolay;

-250gr. margarin

-4 kasik sivi yag

-2 kasik toz seker

-1 kasik mahlep

-1 yumurta ( beyazi disina surulmek uzere )

- 1'er cay kasigi tuz ve karbonat

-Kulak memesi kivamina gelinceye kadar eklenecek un

-Uzerine susam....

Oda sicakligindaki margarinle diger malzemeler karistirilip, istenen hamur elde edilir, simit sekli verilerek once yumurta beyazina sonra susama batirilir. Onceden isitilmis 180 derece firinda ustu pembelesinceye kadar pisirilir.

Tabii pisirip soguttuktan sonra, hem kurumamasi icin hem de haydutlar hemen ellerinin altinda ulasamasinlar diye kapali bir kaba koymakda fayda var....
Sizin onlemleri bilemiyorum ama benim onlemlerimle boyle bir calisma bir gun bile dayanmiyor :( ......