Bugunlerde pespembe oldugum dogru !
Ama bu benden kaynaklanmiyor inanin ?!?
Yakinimdaki markete bir giriyorum,
Bahar ya,
Ciceklerin neredeyse yarisi pembis!
Nasil almazsin!
Hele boyle bebek pembesi laleleri gorunce !
Haftasonuna ozel aldim onlari....
Bu arada,
Haftasonun guzel gecmesi icin bizim evde,
Yalniz evin ciceklerle degil,
Mutfagin borek, corek tatli ile yuklenmesi sart.
Hele bir de ozel bir tatli varsa,
Deymeyin ev halkinin keyfine.....
Yine pembenin cekimi olsa gerek, Can Komsu Asuman Hanim'in pembis bezeleri geldi aklima yapmak icin bu sefer.
Bunda uzun zamandir Cream of Tartar'i denemek istememin payi da var tabii.
Hani biz bezeye cok az bir sirke katariz ya (Deneyenler bilir, beze yapimi hem cok kolaydir, hemde birazcik stresli),
Cream of tartar'da ayni islemi goren bir cesit asidik tuz.
Yumurta beyazinin cirpilirken kabarmasini sagliyor ve sonmesini engelliyor.
Tarife gelince,
- Dort yumurta beyazi,
- Dortde bir yemek kasigi cream of tartar( 1 ml.), (yoksa bir tatli kasigi sirke)
- Iki yemek kasigi misir nisastasi ( 10ml.),
- Bir kasik limon suyu (5ml.),
- 250 ml. seker( 1 cup),
- 75ml. (1/3 cup) pudra sekeri,
Malzemeler yuksek devirde karistirildikdan sonra, istege gore renk vermek icin, bir Asuman Hanim dokunusu yaratarak, bir damla kirmizi yemek boyasi eklenip, kasik yardimiyla tepsiye aktarilir.
( Sekerin yavas yavas eklenmesi iyi olur. 14oC veya 275F'da bir saat pisirilir.)
Eger bir baska Asuman Hanim dokunusu da isterseniz cevizlerle susleyebilirsiniz, bezeye cok yakisir.
O sagolsun, her davetinde yapar bizleri simartirdi Ankara'da otururken.
Sadece bezelerle mi simartilirdik degil,
Pazar sabahi spor donusu aldigi sicacik simitleri kapimiza asar,
Saat onbiri gecince arayip haber verirdi,
"Kapinizda simitler Nesrin'cigim" diye....
Insan yurtdisinda yasarken, bizdeki komsuluk anlayisini cok ozluyor,
Boyle ozel insanlari ise cok daha fazla ozluyor.....
Ozlemden midir nedir, bezeler firinda piserken bir usume geldi uzerime,
Hazir daha "Kurabiye Canavarlari " evimizi basmamisken,
Cay demledim kendime,
Annemin ben cok begendigimi ikiyuzellibinyetmisuc kere soyledigim icin pes edip verdigi pembis kamp(!) salina sarilip,
Bezeleri citirdatirken,
Aklimdan gecmediniz degil!
Gulmeyin gercekten!
Ne yapalim evlerinize gelip hepinize ayri ayri pembis bezeler pisiremeyecegime gore,
Is fotograflara kaldi tabii !
Artik siz de onlarla yetineceksiniz,
Ya da, usenmeden bir zahmet soyle mutfaga dogru gecivereceksiniz.
Eger bir baska Asuman Hanim dokunusu da isterseniz cevizlerle susleyebilirsiniz, bezeye cok yakisir.
O sagolsun, her davetinde yapar bizleri simartirdi Ankara'da otururken.
Sadece bezelerle mi simartilirdik degil,
Pazar sabahi spor donusu aldigi sicacik simitleri kapimiza asar,
Saat onbiri gecince arayip haber verirdi,
"Kapinizda simitler Nesrin'cigim" diye....
Insan yurtdisinda yasarken, bizdeki komsuluk anlayisini cok ozluyor,
Boyle ozel insanlari ise cok daha fazla ozluyor.....
Ozlemden midir nedir, bezeler firinda piserken bir usume geldi uzerime,
Hazir daha "Kurabiye Canavarlari " evimizi basmamisken,
Cay demledim kendime,
Annemin ben cok begendigimi ikiyuzellibinyetmisuc kere soyledigim icin pes edip verdigi pembis kamp(!) salina sarilip,
Bezeleri citirdatirken,
Aklimdan gecmediniz degil!
Gulmeyin gercekten!
Ne yapalim evlerinize gelip hepinize ayri ayri pembis bezeler pisiremeyecegime gore,
Is fotograflara kaldi tabii !
Artik siz de onlarla yetineceksiniz,
Ya da, usenmeden bir zahmet soyle mutfaga dogru gecivereceksiniz.