Cingene Kizlarin Derdi Kirmizi Papuc !





Anne: Disari cikip bolca gezelim bugun, bak gitmeden Askim'i US Capitol'a bir kez daha goturelim olur mu...

Baba: Acaba erken mi geliyor kutular tasinmak icin? Buradan kacinda yola ciktigini esyalarin New York'la teyit etmem lazim...

Cocuk: Umarim bu yil security patrol secilebilirim ! Oyle cok istiyorum ki, gitmeden patrol olmayi ! Acayip havali oluyor bus'da! Guees what? Herkes seni dinlemek zorunda. I mean; oyle "Otur!" dedin mi oturmamak, "Ayagini iceri cek!" dedin mi cekmemek yok. Herkes Patrol'u dinlemek zorunda. Iiiihhhh...cok heyecanliyim.....iiiiihhhhh....okullar aciliyor !

Anne: Olursun olursun uzulme. "Okula merhaba" gununde, Mr.Atkins'in yanina ugrariz sorarsin olur mu! Simdi onu birak da, sen bisikletlerle mi yoksa araba ile mi gitmek istiyorsun DC'ye ?

Baba: Yawww...ben Turkiye'deki depoyu aramis miydim, oradaki esyalar icin? Bak hatirlamiyorum simdi iyi mi...Neyse yine bir aramak lazim onlari da, hayir gunleri sey ettimde...

Anne: Diyorum ki bisikletle gidelim en iyisi. Simdi araba parki buyuk dert. Oradan da sizi cok hos bir cafe'ye goturecegim.....

Cocuk: Anne tenis ayakkabim nerede?

Baba: Aslinda ben dedim kutular icin erken diye ! Simdi onca kutu eve gelecek, nereye koyacagiz...Belki en iyisi boyledir ama...Baslariz ufak tefek esyalara biz kendimiz, yawww baslasak mi acaba bu aksam ne dersin ?

Anne: Balkona bak Cocugum, dun kirletmissin sildim kenarlarini, kurumustur balkonda... Bak ne diyecegim Fatih'cigim, biz en iyisi hem DC yapalim bugun hem de Alexandria ne dersin ? Yani ikisi birarada cikmis olur fena mi...DC'ye metro ile gideriz, Potomac kiyisindan da ver elini Alex ! Nasil...Iyi plan degil mi ?!

Cocuk: Guess what? Bence tenise baslamam hosuna gidecektir Mr.Atkins'in Anne. Yaz tatilinde de sporu birakmayan cocuklari cok seviyor. Sirf bu yuzden bile Patrol secebilir beni degil mi Baba ! Ama en zor tarafi o isin, bus'lara binislerde ve inislerde anaokulu sinifi ogrencilerine dikkat edeceksin.I mean; hatta okula varinca, onlari ellerinden tutup siniflarina gotureceksin !

Anne: Evet....Hatirladim, hatirladim. Ilk yil otobuse, seni de ustlerine yesil fosforlu yeleklerini takmis "Security Patrol" agbiler ablalar bindirip, indiriyordu. Senin simdi oldugun gibi dorduncu veya besinci sinifdan secilmis cocuklardi. Hatta bir tanesi seni bana sikayet etmis, Ingilizce anlamadigin icin benim yardimimi istemisti. Devamli cocugun elini birakip, zaten okulun onunde duran otobusden kendini iceri kosarak atiyormussun ! " Olmaz kurallara aykiri, elimi tutacak demisti!" :)))

Baba: Hakikaten cok komiktin o gunlerde Askim, okula canavar gibi baslamistin. Kucuk Merakli Canavar !....Ahhh...gunler nasil da geciyor, bak simdi geriye donus....Donus dedim de, acaba sirketle bir daha mi gorussem... Container kacinda yola cikiyor acaba ? Hani gunler karismasin diye sey etmisdim de !






Resimleri buyutmek icin tik'layiniz...





Honey Honey - ABBA

6 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Dönüş telaşı sarmış her yanı. Ay ben düşündükçe üzülüyorum ya insanın Türkiye içinde bir şehirden diğerine gitmesi bile yıpratıcı. Fotoğraflar çok güzel. Meraklı Ördeğimiz pek güzel.

YILDIZNAF dedi ki...

Sorma Cocuklacocuk,

Isimiz is!

Allah'tan evde bu konuda ayarlari bozmus biri var da, kizimla ben rahatiz. Bir kisi bu kadar derin dusunup, tasinmanin her ayrintisiyla ilgilenince digerlerine de keyif yapmak kaliyor haliyle !

sunrise dedi ki...

Ay uzuldum su donme hazirliklarinizi duyunca. Gerci sanki burada gorusebiliyor muyduk ama buranin telasindandir deyip kendimizi Ankara'ya hazirladik, degil mi?
Bu arada seninki Safety Patrol olmus iste. Yavrum nasil uyum saglayacak Turkiye'de cok merak ediyorum. Bize onlari anlatirsin degil mi? Benim de en buyuk korkum buydu cunku. Hala da ne olur bilemiyorum ama. Hayirlisi olsun sizin icin, umarim hep mutlu olursunuz guzel aile...

YILDIZNAF dedi ki...

Canim Sunrise,

Dun kose yazarlarinin birinde Turkiye'de insanlarin ne kadar sinirli, gergin ve mutsuz oldugunu okudum. Gercekten dort yildir burada kimse ile kavga etmedigimi hatirladim. Ne trafik, ne kasa kuyrugu, kimse kimse ile tartismiyor. O yuzden uyum sorun olacak galiba. Cocuk da biz de sok olacagiz sanirim. Allah yardimcimiz olsun.....

Size Turkiye'den bildirmeye devam edecegim tabii. Bakalim ne hikaler cikacak !

Op benim icin minicik elleri....

Bekliyoruz....

şule dedi ki...

security patrol kemeri ile çok havalı olmuş gerçekten de. öperim onu o tatlı yanaklarından...

YILDIZNAF dedi ki...

Can Sule,

Havasi bir yana, cocuklara okullarindaki kucuk cocuklara karsi gostermeleri gereken koruyucu agbiligi, ablaligi ogretmesi acisindan cok onemli boyle bir gorev.

Agac yasken egiliyor....

Nasil mutlu ve gururlu okula gidiyor bir gorsen....