Gecen Guzel Gunler, Biriken Fotograflar.....




Ne cok fotograf birikti bu ara ! Hayat resimli bir gunluk tutmaya neredeyse izin vermiyor, o kadar hizli akiyor ki; insan ancak yasamaya vakit buluyor ! Kaydetmeye bir turlu sira gelmiyor.....





Resimler, Dumbarton Oaks bahcesinden. Bir zamanlar ciftlik olan bu yer su an oyle bir duzenlenmis ki, akillari durduracak guzellikde bir yer yaratilmis. Hemen girisde bizi karsilayan bu iki agac, bana cok romantik geldi ! Sanki yillarca birbirine ulasmak icin buyumusler ve nihayet dallari sayesinde kavusmuslardi.








Bahcede asil favorim ise, gul yapraklari gibi katmerli ciceklerden olusan bu agacti. Hic gormedigimiz bu guzellik neredeyse yerlere kadar uzaniyordu.











Son gunlerin mutfak faaliyetlerine gelince;

Bu cheesecake, uzun zamandir kizlarimizin "Birlikde birsey pisirelim !" cigliklari neticesinde, Arkadasim Beth ve benim yarim saatlik ustun cabamizin urunudur! Tarif konusunda hic zorlanmadik, cunku Amerika, cheesecake tarifinden gecilmiyor ! Turkiye'de de sanirim bu tarif bilinenler listesindedir. Detaylari icin youtube'dan izlemek faydali oluyor. Sagolsun o kadar cok insan, cheesecake pisirirken kendini cekip youtube'a koymus ki, cok kisa surede incelikleri ile tarif ogreniliyor.




Kizlar ayni yasda, bir de kapi komsu olunca, gun icinde cheesecake pisirmeye benzer bir suru aktivite yapiliyor aslinda. Fakat o gun, ozellikle cok keyif aldilar. Dort kadina (! ) mutfak biraz kucuk geldi ama olsun, sonunda temizleme asamasinin kizlara kaldigini gormek bile bu ortak calismaya "Evet" demeye degerdi.....






Basarili calismalarindan biri daha, Youtube'dan izleyip yaptigim Biscotti tarifi ;
Italyanca "cifte kavrulmus" anlamina gelen bu Italyan kurabiyesi, yapimi zahmetlidir diye hep kactigim bir tarifti.







Fakat oldukca basitmis. Sadece firindan ciktiktan bir sure sonra tekrar firinlanip daha kuru, kitir kitir olmasi saglaniyormus. Aslinda hersey ile yapiliyor ama ben portakalli bademli yaptim ve sonuc Starbucks'da satilanlardan bile lezzetliydi !











Gelelim son tatlimiza;
Aslinda bu elmali pay, yeni edindigim yemek dergilerimi onurlandirmak icin yapildi.
Elmali pastanin tarifini her yerde bulmak mumkun, sanirim ben sadece sosunun tarifini yazsam yeterli olur;

Vanilla Custard !

Malzemeler; 250 ml. sut,
60ml. (I/4 cup ) krema,
3 yumurta sarisi,
90 gr. (1/3 cup) seker,
2 kasik misir nisastasi,
1 kasik vanilya esansi (1 paket vanilya)

Sut ve krema kaynama noktasina getirilip (ama kaynatilmayip) baska bir yerde karismis diger malzemelere yavas yavas karistiriliyor. Dusuk isida tekrar ocak ustunde bes dakika pisirildikten sonra, en son vanilya eklenerek sogumaya birakiliyor. Her tur tatli ile ama ozellikle elmali payla cok uyumlu oluyor.






Bir de Pancar Corbasi var tabii, mutfagi ziyaret edenler listesinde;


Bu corba sadece benim degil, tum Karadenizliler'in gozbebegi sanirim. Gecenlerde CNNTurk' de dolasirken bulmus Fatih tam tarifini. Beni cocukluguma , beni Ordu'ya goturdugu icin cok seviyorum bu corbayi. Saglikli olmasi, bereketli olmasi sebebiyle kisin cok yapiyorum bu corbayi. Yukaridaki renkli baglantiya tiklarsaniz, goruntulu tarifi bulabilirsiniz ve tabii Ordu'nun ne kadar guzel ve modern bir sehir oldugunu da gorebilirsiniz.








Dunyanin en buyuk interactive muzesi acildi Washington DC'de.
Anne kiz, onun okulunu kirip Newseum'un acilisina gittik iki uc hafta once. Planlanmasi ve yapimi yedi yil surmus bir calisma. Cektigim resim icerdeki dev ekrandan.












Bes kattan olusan muzede yok yok ! Bizlere haberler ulastirirken hayatlarini kaybetmis butun gazetecilere adanmis bir isimler aniti ( Turk Gazetecilerimiz' in ismini gorunce gururlu bir huzun yasadim ) ; insanlari birbirinden ayiran ama haberlerin akisini engelleyemeyen Berlin Duvari'nin kalintisi; 9/11'de habercilerin aci dolu gorev bilinci ile ulasan haberler ve daha nice sey...




Fakat, benim ve Askim'in en sevdigi sey muzede, bu dokunmadan, sadece uzaktan el hareketleri ile harekete gecirilen " gazete basmaca" oyunu oldu. Iki takim halinde oynanan oyunda, sorulari ilk once bilip gazetede yayinlayan ve en hizli gazeteyi cikaran takim oyunu kazaniyor ! Cok ama cok zevkliydi. Iki kere oynadik, ikisinde de kazandik ! Bir kez daha teknolojinin nereye dogru gittigini hatirlayip, irkildim ! Herseyin uzaktan kontrol edilebildigi gunler herhalde pek uzak degil !





Bir bolum olusturmuslar, yedi sekiz kamera ve ekip ile isteyen herkesi haber sunarken cekiyorlar. Genc yasli, herkes siradaydi. Ister monitorden, ister kendin olusturdugun haberleri sunmak Askim gibi bircok kisiyi eglendirdi. Goruntusunu aninda izleyebildiginiz gibi, muzenin web sayfasindan da temin edebiliyorsunuz.












Haber muzesinde, roportaj vermemek olmazdi tabii. Baska zaman bicir bicir konusanlar, mikrofon agizlarina dayaninca cok heyecanlandilar ama cok da eglendiler bu sayede.....




Son olarak yine "Cherry Blossom" Kiraz Agaclari festivalindeyiz. Butun zorluklara inat, yasama pespembe "Merhaba" diyen bu cicekler aslinda Kizim'in okul bahcesinde cekildi. Govdeden fiskiran bu yasam cigligina saygi duymamak elde degil. Doga insanoglunun butun ayiplarina ragmen, inatla " Ben yasayacagim" diyor sanki...









Blondie- One Way O...

15 yorum:

şule dedi ki...

Hımmmm, endiselerim bosunaymis neyse ki. yenmis, icilmis, gezilmis, eglenilmis. Oh, sefaniz olsun canikom :)

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Sule'cigim,

Senin nerelerdesin mesajin nasil yardimci oldu anlatamam, cok tesekkurler.

Nihayet tembelligi birakip, kollari sivadim, tek tek fotograflari tasidim, hikayelerini yazdim, post'u hazirladim; ohh be rahatladim !

Unknown dedi ki...

Caydanlik :) Arkadasim beni ziyarete gelirken yanima, caydanlik getireyim mi var mi senin orda demisti. Olmaz mi demistim, hepimizin aynisindan var hatta, tombulcana olanlardan. Simdi seninkini gorunce aklima geldi.

Pancar corbasini da denemeliyim artik, burda en cok tuketilen yesilliktir kendisi fasulyeden sonra ;)

Sevgiler

berrin dedi ki...

ben de blogunuzu izleyen ve bundan da çok keyif alan, bursa dan bir okuyucunuzum.çok keyifli yazıyorsunuz.bursadan hepinize selamlar....

Cocukla Cocuk dedi ki...

fotoğraflar, tatlılar, çorba, kızlar hepsi harika yazı uzun olunca yorum kısa oldu:)))

mutlu günler diliyoruz sevgiler

Arzu Çur dedi ki...

Gemzekten yazmaya fırsat bulamamış olman çok iyi. Aman, gez de yazama yani.

Ve fakat o cheese cake'leri, biscottileri falan yapıp, resmini çekip, bir de "kolaymış yapımı" diye yazmıyor msuun oraya....

Neresi kolay yahu, neresi kolay?:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bütün kareler öylesine güzel ve insanın iştahını kabartan,yüreğine sevinç dolduran kareler ki....
ağaçlara hayran oldum.....marul gibi olan hele çok ilginçmiş...

denizanasi dedi ki...

ah o cheesecakeler yok mu.. :) ama karelerin hepsi çok güzel..

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Sanem'cigim,

Icimi yakan bir konuya deginmissin Arkadasim,

Buralarda caydanlik bulamamak,

Ocakda unutup bol bol yakmak sebebiyle,

Kararmis caydanligima care olamamak beni ne cok uzuyor bilemezsin.

Keske benim de gelen bir arkadasim olsa da,

Caydanlik getirse....

YILDIZNAF dedi ki...

Hosgeldin Berrin,

Sana ulasmaya calisdim ama sanirim blogun yok.

Okunmak ve begenilmek cok guzel.

Hic cekinme, sarkilarimizdaki gibi bir daha, bir daha soyle olur mu :)

YILDIZNAF dedi ki...

Sevgili Arkadasim Cocuklacocuk,

Feci sekilde yorum yazmakdan kaytarmissin, gozumden kacmadi sanma !

Haydi bu seferlik, yarattiginiz o guzel seylerin telasina veriyorum!

YILDIZNAF dedi ki...

Sevgili Arzu'cugum,

Ya da nam-i deger Turuncu Elma'm,

Korktum bu sefer yeni yaziya kolay molay yazamadim valla!

haklisin biraz abartmisim yaaawww!

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Peri'cigim,

Aslinda cok guzel bir parkdi ama fotograf makinesi hainlik yapinca bir cok seyi yansitamadim.

Marulluya iltifatin icin tesekkurler! Birara herkes biliyor bu agaci da, bir ben garibim cahil kalmisim sanmisdim !

YILDIZNAF dedi ki...

Sevgili Denizanasi,

Yoksa sende mi bir cheesecake tutkunusun !

Muhtesem bir lezzet de, ya verdigi kaloriler !

Adsız dedi ki...

kızınız çoook güzel. asıl bahar o.. ışık saçıyor adeta. kaderi de kendisi kadar güzel olsun. canım benim sağlıklı huzurlu mutlu bir ömür dilerim ona. öyle içimden geldi.