Cherry Blossom ! Kiraz agaclari bahari mujdeliyor !






Cumartesi gunu Washington DC'de "Cherry Blossom " festivali basladi. Yaklasik iki hafta boyunca surecek festival cercevesinde, Japonlar' in Amerikalilar'a hediyesi olan kiraz agaclarinin cicek acisi kutlanacak. Cocuklar eglendirilecek, buyuklere cocuk olduklari hatirlatilacak !









Festivalin ilk gunu ucurtma senligi de yapildigi icin kacirmayalim dedik ve senlikde on saflarda yerimizi aldik. Sormayin, anne kiz pek bir hazirlandik evden cikarken. Mutlaka pembis giydik, cicekli fularlarimizi da eksik etmedik !











Bu agaclarin altindan gokyuzune bakmak insanin cennet diye bir yer olduguna inancini arttiriyor ! Oylesine narin ve guzeller ki, kendimi tutamayip, dudaklarimin hizasina gelen tum ciceklere bir opucuk kondurdum !










Birbiri ardina dikilen agaclar, yuklu dallariyla biraraya gelince yeryuzune bulutlari indirmis gibiler sanki. Inanilmasi cok zor ve guzel birsey doganin yeniden canlanisina tanik olmak. Bu bahar hicbirimiz bu guzellikleri kacirmayalim....






Simdi bu da ne diyeceksiniz !
Bu, ucurtmalar arasinda benim yaraticilik oyumu alan, kocaman bira gobekli bir amcanin pek keyifli ucurdugu siradisi bir ucurtma.
Cok ama cok komikti !









Uzaktan ne oldugu pek belli olmasa da kizimin ucurtmasi baligimiz, Fatih'in uzun cabalari sonucunda en yuksek ucan ucurtmalardan biri oldu !













Baba kizin ucurtma ucuracagiz diye kosusturmalarindan bilin bakalim en cok kim nasibini aldi !
Tabii ki anne ! Yeni aldigi piknik ortusunun uzerine uzanip, demledigi caylari yudumlarken, bir yandan birazdan birine carpip dusecegini bilmeden deli gibi kosanlara guluyor, bir yandan da sandvicleri ham yapiyordu !




Uzakdan, ucusan bocekler gibi gorunseler de, gokyuzunde birbirinden farkli sekil ve renklerde suzulen ucurtmalar, insanlari o kadar mutlu etti ki; hava kararmasina ragmen, kimse oradan ayrilmak istemedi. Sanki gokyuzunde olan kendileriymis gibi, mesut mutlu ortalikta dolanip durdular....


14 yorum:

sunrise dedi ki...

Ne guzel cicekler acmis oralarda. Harika olur simdi bilirim o agaclar. Bir ara gorebilmistik o guzellikleri. Iki saat uzakliktayiz ama daha bizim agaclarda ses-seda yok. Tadini cikarin valla.
Bu arada sizi sobeledim, haberiniz olsun..
Sevgiler

kedi dedi ki...

Offffffff tam bahar gelmiş oralara Yıldızzz:)
Anne -kız mı?
Abla- kız demek istedin galiba :)))

etki alanı dedi ki...

Yıldızım,
Bahar çiçekleri gibisiniz..
Çok güzel ve insanı heveslendiren resimler..
Kocaman öpüyorum..
TüTü

Butterfly dedi ki...

tam da bugun gün baharın çiçeklerini çekip bi yazı yazayım demişken, bşr de baktım ki aynı bahardan başka yerkere de gelmiş:)baba kız muhabetleri her daim gözlerimi yaşartır benim, mutlu mutlu, baharı hissetmeye başladığım şu gümnlerde iyi geldi, teşekkürler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

harikasınız anne-kız, bahar gibisi var mı...sevgiler bizden:))

şule dedi ki...

Benim mutfak penceremin önündeki kiraz ağacı da çiçekleniyor bu aralar. Nasıl mutlanıyorum baktıkça. Bu ağaçlar insanın bu hayata dair umudunu tazeliyorlar , her zorlu kıştan sonra çiçeğe durarak...

Sanem dedi ki...

:) pek tatlisiniz ana kiz, masalah.
Ucurtma cok komik cidden :) Kite Runner'i okudun veya izledin mi bu arada? Bu aksam seyrettim, guzeldi.

SERAP dedi ki...

Sizin uçurtmanız çok güzelmiş.Bizimkide uçurtma istiyorum diye tutturdu,Ordu'da sizinki gibi güzel uçurtmalar yok bu yüzden biz kendimiz yapmaya çalışacağız.Kiraz çiçeklerile ilgili pps vardı onu bulursam sana yollarım ablacık.Bu arada kiraz çiçekleri sizi kıskanmış,ben öyle duydum:)

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Arkadaslar,
Biraktiginiz yorumlar icin cok tesekkurler. Baskalarinin da iclerinde bahar sevinci tasidigini bilmek cok guzel....

Sanem'cigim,
Kite Runner, Amerika'ya geldigim gunlerde Amerikalilar'in birbirlerine fisildadiklari bir isimdi. Cok populerdi yani, hemen okudum tabii ve cok etkilendim. Hala daha bestseller listesinde, buyuk kitapcilarda. Filmini seyretmek kismet olmadi henuz. Sanirim sonundaki cocuk istismarina dayanamam diye gitmedim.

Benim bu yaziyi yazarken, aklima bu kitaptan cok "Ucurtmayi vurmasinlar " filmi geldi.
Ucurtma = Ozgurluk sanki, degil mi...

Serap'cigim,
Ucurtmamizi ToysRus'dan almisdik. Sanirim herkes de oradan aldi. Bizde buyuk sehirlerde bulunabilir ama haklisin Ordu'da zordur. En kisa zamanda Eylul icin buradan temin edilecektir, sevgilerimle....

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

çok romantiksiniz ana-kız...:)
vivaldiyle beraber gerçekten baharı duyumsattın bana ,uçurtmasız bahar olmaz....

denizanasi dedi ki...

ay ay ne özendim şimdi oralara:)) burda da vardı geçenlerde bir uçurtma şenliği. ama toplasan 15 kişi falan vardı:(

Aybike Ceylan dedi ki...

RESimler cok guzel, sizler cok ozel ve guzel cikmissiniz. Cok hos bi rgunmus Yildiz'cigim.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Özlemişim seni ama unuttum sanma çok iyi gördüm sizi en son aklım kalmıştı. Çok sevindim gezin şekercim buralara da gelin. Hey gidi hey ya Yıldız ilk mailleşmemizi anımsıyorum. Nereden nereye

Berrin dedi ki...

en sevdıgım seylerdendır kıraz agacının cıceklerı..gormeyelı ne kadar uzun zaman olmustu..sankı elımı uzatsam tutacaktım..cok cok tesekkurler bu guzel kareler ıcın..

sevgıler..