Kendine Ziyaret...

Misafirlikteyim uzun zamandir,
kendime ziyaretteyim....

Mutfak caminin onundeki sandalyede,
pisen yemeklerin sicacik kokulari burnumda, elimde beni bana, bana hayati anlatan kagittan dostlar...

Disarda tatli bir kis gunesi,
dusen yapraklara carpmamaya calisarak
ciglik cigliga ucan gocmen kuslar var....

Icerde ikramdayim kendime,
sicacik caylar, guzel kokulu pogacalar...
sonbahar yapraklari esliginde....

Bikmadan, usanmadan
sormaktayim...
Kimiz, Neyiz, Neredeyiz, Nereye gidiyoruz diye...
Bilmekteyim sessizlestikce;
her bir soruya verdigim cevap kadar,
ozgun, guzel, yeterli oldugumu.
Aslinda sorularin degil, verilen cevaplarin
hayati olusturdugunu.....
Boyzone-No matter ...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende sıkça düşünüyorum ama iyi insan olalım hayat zaten bizi doğru yere götürür. Birde şu dünyada her sabah uyandığımda kötü insaların hayatımdan uzak tut diye yalvarmaktan halim kalmadı. Bu blog olaı yıprattı beni ne çok kıskanç insan var şu dünyada aklım almıyor canım. Neyse bu güzel resimle içimi açtın hele sonbahar yaprakları ve objelerin uyumu yanında olsam da çayımızı beraber yudumlasak. Sözünü unutma geleceksin bir gün :)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Burada süper güzel cevaplar bulunur ayol.Ne hoş bir yer olmuş bu köşe:)

(Davetiye göndedim aldın mı?Blogu şifreledim ya)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sorular bitmiyor hayatta Yıldız'cım. Hatta bazı olaylar bizi sadece sorularla başbaşa bırakıyor, cevapları bulunca rahatlıyor ancak gönlümüz.
Tesadüf müdür bu bilmem ama ben de sorularla kaldım be arkadaşım ve o yüzden yazın bana çok dokundu.
öptüm seni.

YILDIZNAF dedi ki...

Sevgili Eda,
Farkindayim cok bunaldin. Uzuluyorum yasadiklarina. Neden guzel seyler yapan insanlar bu kadar cabuk karalaniyor. Sen bildigin yolda devam et Arkadasim. Isil isil sayfalarinla bizleri keyiflendir. Negatif doner dolasir kendini yokeder. Pozitif Guzel Kiz; Ahlakli, ilkeli, guzel kalmaya devam....

YILDIZNAF dedi ki...

Sevgili Cocuklacocuk,
Sorular ister felsefi, ister gunluk yasama ozgun olsun mutlaka cevabini buluyor. Bize dusen cevaplarin pesinde kosarken aci cekmemek ve bu kucuk seruveni tatli bir keyif haline getirmek. En cok kendimizi simartmaliyiz bu yuzden. Sevgiyle kal...

Aybike Ceylan dedi ki...

Yildiz'cigim,
Bazen hepimizin kafasini bir takim sorular mesgul ediyor ama ben burada,yani Amerika'da, gelecek icin ve de henuz olmamis seyler icin endiselenmeyi biraktim, belki de olmayacak seyler icin hep endise ediyordum,kafama takiyordum, bazen gene kapiliyorum ama yok diyorum,simdi gunumuzu yasiyorum ve allaha sukrediyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum ve opuyorum.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

nasill guzel bir yazi olmus nasil guzel anlatmissin.. sanki ben soyledim tum soylediklerini cilek desenli sandalyende oturup..
klavyene saglik..

Adsız dedi ki...

yazı resim köşe hepsine bayıldım canım...insan zaman zaman kendine soruyor tıpkı senin deddiğin gibi...yalnız değilsin...

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Aybike,
Evet, haklisin sukur en guzel sey. Benimki gunluk endiselerden ote bir sorgulama. Ama gun icinde tek tek, harf harf soylemesem de icim sukran doludur hep...

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Enkelini,
Eee, ustadim kim ? Sagolasin...

YILDIZNAF dedi ki...

Hosgeldin Leziz-ozlem,
Tesekkur ederim guzel sozlerine. Keyif almana sevindim sayfamdan. Bes cayina sendeyim. Sevgilerle...

Nihat Demirkol dedi ki...

soru sormaktan daha önemli olan, doğru sorular sorabilmektir... yanlış bir soruya verilecek cevap da yanlış olacağından, öncelikle "sorum acaba doğru mu?" sorusunu sormamız gerekiyor kendimize...

işte bu soruya verilecek cevapla başlar hayat...

teşekkürler!

sunrise dedi ki...

Sevgili Yildiznaf,
Bu sonbahar insani boyle yapiyor iste. Renkler, kokular hep huznu cagristiriyor. Ama sakin bundan oteye gitme, insan sorguladikca guzel tabii. Boe oturmak bize gore degil, yoksa ordaki minderden farkimiz olmaz ama dedigim gibi sadece sorgula. Bulamadigin cevaplar icin kendini uzme.
Haftaya geliyor musunuz?

Tijen dedi ki...

Fazla derinlere daldı mı insan, çıkmakta zorlanabiliyor. Yine de düşünmeli, meraklanmalı, yoksa hayatın ne anlamı kalır ki? Sevgiler Yıldız!

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba yeni ziyaret eden arkadaslar,
Paylasimlariniz icin cok tesekkurler. Bu hos muzikle birlikte biraktiginiz yorumlari okumak cok keyifli.Fazla derinlere dalmamada fayda var galiba !

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba yeni ziyaret eden arkadaslar,
Paylasimlariniz icin cok tesekkurler. Bu hos muzikle birlikte biraktiginiz yorumlari okumak cok keyifli.Fazla derinlere dalmamada fayda var galiba !

SERAP dedi ki...

Ben yokken birileri çok güzel şeyler yazmış:)Diğerleri de çok hoş yorumlar bırakmış:)Sorgulamanın ve hayatın keyfine bakalım dimi sevgili ablacık? :)